Aubergine och mozzarellagratäng
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna som visas på tv4.
Trots att jag är en köttälskare så blev jag väldigt sugen på denna rätt som ser otroligt mumsig ut.
Färdigt på: 45 min
Ingredienser
Aubergine
1 kg aubergine
1 msk salt
Tomatsås
1 st vitlöksklyfta
1 kg tomater, små ekologiska
En burk soltorkade tomater
2-3 tsk kapris
basilika
Topping
300 g mozzarella
Basilika
75 g parmesan
Salt
Peppar
Gör så här
1. Aubergine
Skär auberginen i tunna skivor, häll salt över och låt stå i kylen över natten.
2. Skölj auberginen på morgonen och lägg det på en handduk.
3. Hetta upp oljan.
4. Det ska vara mycket hett.
5. Stek aubergineskivorna på båda sidor, lägg upp dem på ett fat.
6. De får gärna ha lite färg.
7. Tomatsås
Värm ugnen till 180 grader.
8. Hetta upp oljan på medelvärme, stek vitlök, lägg i basilikan, kapris, soltorkade tomater låt stå och puttra i 10 minuter.
9. Topping
Lägg sedan i en ugnsfast form aubergine, tomatsås, mozzarella, och toppa med parmesan.
10. Lägg formen i ugnen i cirka 40 minuter.
11. Strö över basilika till serveringen
12. Sallad
Färdig toscansk sallad plus ekologisk ruccola och valnötter.
13. Servera salladen med dressing på olja, salt och citronsaft och lite rivet citronskal.