Aubergine och mozzarellagratäng

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna som visas på tv4.

Trots att jag är en köttälskare så blev jag väldigt sugen på denna rätt som ser otroligt mumsig ut.

Antal portioner: 4
Färdigt på: 45 min                                                                                    
Ingredienser

Aubergine
 1 kg aubergine
 1 msk salt

Tomatsås
 1 st vitlöksklyfta
 1 kg tomater, små ekologiska
En burk soltorkade tomater
2-3 tsk kapris
basilika

Topping
300 g mozzarella
Basilika
 75 g parmesan
Salt
Peppar



Gör så här

1. Aubergine
Skär auberginen i tunna skivor, häll salt över och låt stå i kylen över natten.

2. Skölj auberginen på morgonen och lägg det på en handduk.

3. Hetta upp oljan.

4. Det ska vara mycket hett.

5. Stek aubergineskivorna på båda sidor, lägg upp dem på ett fat.

6. De får gärna ha lite färg.

7. Tomatsås
Värm ugnen till 180 grader.

8. Hetta upp oljan på medelvärme, stek vitlök, lägg i basilikan, kapris, soltorkade tomater låt stå och puttra i 10 minuter.

9. Topping
Lägg sedan i en ugnsfast form aubergine, tomatsås, mozzarella, och toppa med parmesan.

10. Lägg formen i ugnen i cirka 40 minuter.

11. Strö över basilika till serveringen

12. Sallad
Färdig toscansk sallad plus ekologisk ruccola och valnötter.

13. Servera salladen med dressing på olja, salt och citronsaft och lite rivet citronskal.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0